Қалайы диоксиді негізіндегі мөлдір жартылайөткізгіш үлбіршектерді алу жолдары мен олардың физикалық қасиеттерін зерттеу жөніндегі заманауи жетістіктер - Мұсабек, Г. Қ.; Үкенова, Г. Е.; Кемелбекова, А. Е.; Мухамедшина, Д. М.; Диханбаев K. K.; Сиваков, В. А. (Recent Contributions to Physics, 2015)
Берілген жұмыста қалайы диоксиді негізіндегі мөлдір жартылайөткізгіш үлбіршектерді алу тәсілдері мен олардың физикалық қасиеттерін зерттеу жөнінде заманауи жетістіктер бойынша әдеби мәліметтерге шолу және талдау жасалды. Қалайы диоксиді негізіндегі мөлдір жартылайөткізгіш үлбіршектерді алудың физикалық және химиялық жолдарының ерекшеліктері, олардың негізгі артықшылықтары мен кемшіліктері нақты қарастырылған. Физикалық және химиялық жолдармен алынған қалайы диоксиді үлбіршектерінің құрылымдық, оптикалық және электрлік қасиеттері талқыланды.