КРИТИЧЕСКАЯ СТАТИСТИКА УРОВНЕЙ ЭНЕРГИИ В НЕУПОРЯДОЧЕННЫХ СИСТЕМАХ: I. ОРТОГОНАЛЬНЫЙ КЛАСС СИММЕТРИИ. РЕТТЕЛМЕГЕН ЖҮЙЕЛЕРДЕГІ ЭНЕРГИЯ ДЕҢГЕЙЛЕРІНІҢ КРИТИКАЛЫҚ СТАТИСТИКАСЫ: I. СИММЕТРИЯНЫҢ ОРТОГОНАЛДЫҚ КЛАСЫ - Zharekeshev, I. Kh. (Хабаршы. Физика сериясы, 2017)
Исследуются статистика электронных уровней дискретного спектра неупорядоченных твердых тел в критической точке перехода металл-изолятор. Установлен однопараметрический скейлинг для ортогональной симметрии. Металл-изолятор көшудің критикалық нүктесінде дискреттік спектрдің реттелмеген қатты денелердегі электрон деңгейлерінің статистикасы зерттелген. Ортогоналдық симметрия ұшін бірпараметрлік скейлинг анықталған