ОДНОЗНАЧНОСТЬ ЛАГРАНЖИАНА ЗАДАЧИ ДВУХ ВРАЩАЮЩИХСЯ ТЕЛ И МЕТРИКА ПЕРВОГО ПРИБЛИЖЕНИЯ В ОТО. ЖСТ-ДАҒЫ ЕКІ АЙНАЛМАЛЫ ДЕНЕ ЕСЕБІНІҢ ЛАГРАНЖ ФУНКЦИЯСЫ ЖӘНЕ БІРІНШІ ЖУЫҚТАУ МЕТРИКАСЫ - Abdildin, M. M.; Abishev, M. E.; Beissen, N. A.; Boshkayev, K. A. (Хабаршы. Физика сериясы, 2009)
В работе показано, что лагранжиан задачи двух вращающихся тел в ОТО может быть получен без обращения ко второму методу Фока, прямо из метрики первого приближения. Жұмыста ЖСТ-дағы екі айналмалы дене есебінің Лагранж функциясын Фоктың екінші әдісін қолданбай-ақ тек бірінші жуықтау метрикасы негізінде алуға болатыны көрсетілген.