АrXe + ГЕТЕРОЯДРОЛЫҚ ИОНДЫҚ МОЛЕКУЛАСЫНЫҢ ҚАТАҢ ИОНИЗАТОРМЕН ҚОЗУЫ КИНЕТИКАСЫ - Khasenov, M. U. (Хабаршы. Физика сериясы, 2009)
Радионуклидті жарық кӛздерінде, Ar-Xe қоспасындағы λ 329 нм сәулеленуді қолдану мүмкінділігі зерттелді. α-бӛлшектерімен қоздыру кезінде осы қоспада Ar+ ( 2 P1/2)Xe деңгейінен (λ 329 нм және λ 508 нм) ӛтулері байқалады және Ar+ ( 2 P3/2)Xe деңгейінде ӛтулер болмайды. α-сәулеленуді қолдануда гелий жиналады, Ar-Xe-He қоспасында 329 нм жолағындағы сәулелену қарқындылығының гелий қысымына тәуелділігі зерттелді.