Жалпы салыстырмалылық теориясында релятивті шектелген үш дене орбитасының орнықтылығы - Talkhat, A.Z.; Abylayeva, A.Zh.; Muratkhan, A. (Хабаршы. Физика сериясы, 2019)
Бұл жұмыста берілген екі массивті массаның өрісіндегі сынақ массасының қозғалысы ЖСТ негізінде қарастырылады. Массалардың ілгерлемелі қозғалысына олардың ішкі құрылымының әсері ескерілмей, нүктелік масса ретінде алынады, алайда олардың өзіндік айналуы бар деп қарастырылады.