Условия энергодоминантности в центре тороидальной T^2 - горловины - Dzhunushaliev, V.; Folomeev, V.; Dyadleva, V. (Хабаршы. Физика сериясы, 2020)
Материяның энергодоминанттылық шарттары тороидальды шұңқыр болуы үшін анықталды. Метриканың кейбір компоненттерінің екінші туындыларының жағымды шарттары қолданылады, олар оның ортасындағы шұңқыр қимасының метрикалық сызықтық өлшемдерінің өзгеруін сипаттайды. Шұңқыр центріндегі энергия тығыздығы, материя мен метрика қысымы үшін сәйкес теңсіздіктер алынды.