ИССЛЕДОВАНИЕ ЯДЕРНЫХ РЕАКЦИЙ АКТУАЛЬНЫХ ДЛЯ ТЕРМОЯДЕРНОГО СИНТЕЗА ТЕРМОЯДРОЛЫҚ СИНТЕЗ ҮШІН МАҢЫЗДЫ ЯДРОЛЫҚ РЕАКЦИЯЛАРДЫ ЗЕРТТЕУ - Kabatayeva, R. S. (Хабаршы. Физика сериясы, 2011)
Рассмотрены экзотермические ядерные реакции взаимодействия частиц с изотопами 6 Li и 7 Li . Показано, что резонансный механизм взаимодействия во многом связан с доминирующей кластерной структурой этих ядер. Приведены основные каналы взаимодействия легких частиц, обсуждаются их особенности, даны энергии реакций.6Li жəне 7 Li изотоптарының бөлшектермен əрекеттесу ядролық экзотермалық реакциялары қарастырылды. Əрекеттесудің резонанстық механизмі көбінде осы ядролардың доминанттық кластерлік құрылымымен байланысты екендігі көрсетілді. Жеңіл бөлшектердің əрекеттесу негізгі каналдары келтірілген, олардың ерекшеліктері талқыланды, реакциялар энергиялары келтірілген.