ЭКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ СИСТЕМЫ 0,425C3H8 + 0,575He - 0,426N2O + 0,574СН4. 0,425C3H8 + 0,575He - 0,426N2O + 0,574СН4 ЖҮЙЕСІН ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ - Moldabekova, M. S.; Poyarkov, I. V.; Asembaeva, M. K.; Beketaeva, M. T. (Хабаршы. Физика сериясы, 2011)
Двухколбовым методом исследован процесс смешения в гравитационно устойчивой четырехкомпонентной газовой системе, два компонента которой имеют равные диффузионныесвойства. Экспериментально показано, что в зависимости от давления наблюдаются два режима смешения – диффузионный и конвективный. Конвективное течение, постоянной интенсивности,направлено из верхней колбы аппарата в нижнюю.Екі құраушысының диффузиялық қасиеті бірдей гравитациялық орнықты төрткомпоненттік газ жүйесіндегі араласу процесі екіколбалық əдіспен зерттелді. Диффузиялық жəне конвективтік араласурежимінің қысымға тəуелділігі эксперимент түрінде көрсетілген. Тұрақты қарқындылықты конвективтік ағын жоғарғы колбадан төменгіге қарай бағытталған.