КРИТИЧЕСКАЯ СТАТИСТИКА УРОВНЕЙ ЭНЕРГИИ В НЕУПОРЯДОЧЕННЫХ СИСТЕМАХ: III. СИМПЛЕКТИЧЕСКИЙ КЛАСС СИММЕТРИИ. РЕТТЕЛМЕГЕН ЖҮЙЕЛЕРДЕГІ ЭНЕРГИЯ ДЕҢГЕЙЛЕРІНІҢ КРИТИКАЛЫҚ СТАТИСТИКАСЫ: III. СИММЕТРИЯНЫҢ СИМПЛЕКТИКАЛЫҚ КЛАСЫ - Zharekeshev, Isa. Kh. (Хабаршы. Физика сериясы, 2018)
Рассматривается функция распределения уровней энергии на локализационном переходе, вызванном беспорядком примесного потенциала в присутствии сиплектической симметрии. Установлена квази-пуассоновская асимптотика на больших энергиях, которая оказалась масштабно-инвариантной величиной.Энергия деңгейлерінің аралас потенциалдық ретсізделуіне байланысты локализациялық ауысуындағы бөлінуінің критикалық функциясы қарастырылған. Оның масштабты-инвариантты болып табылатын үлкен энергиялардағы квази-пуассоновтық асимптотикасы анықталған.