ВЫЧИСЛЕНИЕ УДЛИНЕНИЕ СТЕРЖНЯ ОГРАНИЧЕННОЙ ДЛИНЫ ИЗ ЖАРОПРОЧНОГО ТУГОПЛАВОГО МАТЕРИАЛА ПРИ НАЛИЧИИ ТЕМПЕРАТУРЫ, ТЕПЛООБМЕНА, ТЕПЛОИЗОЛЯЦИИ И ОСЕВОЙ РАСТЯГИВАЮЩЕЙ СИЛЫ. ТЕМПЕРАТУРА, ЖЫЛУАЛМАСУ, ЖƏНЕ СОЗУШЫ ОСТІК КҮШІ ƏСЕРІ БАР КЕЗДЕ ЫСТЫҚҚЫ БЕРІКТІ БАЯУ Б - Kenzhegulov, B. Z. (Хабаршы. Физика сериясы, 2018)
В статье приведены результаты вычисления удлинения стержня ограниченной длины из жаропрочного тугоплавого материала при наличии температуры, теплообмена, теплоизоляции и осевой растягивающей силы.Мақалада қызуға төзімді қиын балқитын қоспадан жасалған жоғарғы жағы мықтап бекітілген,жартылай жылу өткізбейтін қабатпен қапталған шекті ұзындықтағы сырықтың температура, жылу алмасу жəне созушы остік күш əсерінен ұзаруын табу мəселесі қаралады.