ЧИСЛЕННОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ПРОЦЕССА ГОРЕНИЯ ДЛЯ РАЗЛИЧНЫХ КОНЦЕНТРАЦИЙ ТОПЛИВА. ƏР ТҮРЛІ КОНЦЕНТРАЦИЯЛЫ ОТЫН ҮШІН ЖАНУ ПРОЦЕСІН САНДЫҚ ТҮРДЕ ЗЕРТТЕУ - Askarova, A. S.; Bolegenova, S. А.; Tursynbaeva, А. Е.; Shortanbaeva, Zh. К.; Ospanova, Sh. S. (Хабаршы. Физика сериясы, 2011)
В настоящей работе проведено исследование влияния начальной концентрации топлива на закономерности ламинарного и турбулентного газового факелов и их сравнение. Получено численное решение задачи о горении ламинарной и турбулентной затопленных струй метана внеподвижной окружающей среде. Бұл жұмыста ламинарлық жəне турбуленттік газ алауларының заңдылықтарына отынның бастапқы концентрациясының əсеріне зерттеу жүргізілді. Қозғалмайтын қоршаған ортадағы метанның ламинарлық жəне турбуленттік батырылған ағыншаларының жануы туралы есептің санжық шешімі алынды.