ИССЛЕДОВАНИЕ СТРУКТУРНЫХ СВОЙСТВ ПЛАЗМЕННО–ПЫЛЕВЫХ ОБРАЗОВАНИЙ В ЕМКОСТНОМ ВЫСОКОЧАСТОТНОМ РАЗРЯДЕ. ЖОҒАРЫ ЖИІЛІКТІ СИЫМДЫЛЫҚТЫҚ РАЗРЯДТАҒЫ ТОЗАҢДЫ-ПЛАЗМАЛЫҚ ҚҦРАМАЛАРДЫҢ ҚҦРЫЛЫМДЫҚ ҚАСИЕТТЕРІН ЗЕРТТЕУ - Jumabekov, A. N. (Хабаршы. Физика сериясы, 2009)
В работе приведены результаты экспериментального исследования структурных свойств пылевой компоненты в комплексной плазме высокочастотного емкостного разряда. Показана возможность исследования фазового перехода «кристалл-жидкость» пылевой структуры на примере анализа парных корреляционных функций распределения и спектров пространственной плотности пылевых частиц.Жұмыста жоғары жиілікті сиымдылықтық разрядтағы комплекстік плазмадағы тозаңды құрамалардың құрылымдық қасиеттерін тәжірибелік зерттеу жұмыстарының нәтижелері келтірілген. Тозаңды бөлшектердің тәжірибелік қос корреляциялық таралу функцияларын және кеңістіктік тығыздық спектрлерін зерттеу мысалында тозаңды құрамалардың «кристалл-сұйықтық» фазалық ауысуын зерттеу мүмкіндігі көрсетілген.