МОДЕЛИРОВАНИЕ СВОЙСТВ ПЫЛЕВОЙ ПЛАЗМЫ ТЛЕЮЩЕГО РАЗРЯДА В СМЕСИ АРГОНА И ГЕЛИЯ. АРГОН МЕН ГЕЛИЙ ҚОСПАСЫНДА СОЛҒЫН РАЗРЯДТАҒЫ ТОЗАҢДЫ ПЛАЗМАНЫҢ ҚАСИЕТТЕРІН МОДЕЛДЕУ - Kodanova, S. K.; Ramazanov, T. S.; Bastikova, N. H.; Fedoseev, A. V.; Sukhinin, G. I. (Хабаршы. Физика сериясы, 2009)
Представлены результаты численного решения уравнения Больцмана в двучленном приближении с учетом упругих и неупругих столкновений электронов в смеси аргона и гелия. С использованием полученных функций распределения электронов по энергиям получены температура электронов и потенциал пылевых частиц в зависимости от концентрации атомов аргона. Аргон мен гелий қоспасында электрондардың серпімді жəне серпімсіз соқтығыстарын ескере отырып екі мүшелік жуықтауы арқылы Больцман теңдеуін сандық шешу нəтижелері көрсетілген. Электрондардың температурасы мен тозаңды бөлшектің потенциалының аргон атомыныңконцентрациясынан тəуелділігі электрондардың энергия бойынша таралу функциясы арқылы есептелінді.