КОМПОНЕНТТЕР КОНЦЕНТРАЦИЯСЫ NI3AL ЖӘНЕ NIAL ФАЗАЛАРЫНА СӘЙКЕС КЕЛЕТІН NI-AL ЖҮЙЕСІНДЕ ФАЗА ПАЙДА БОЛУ ПРОЦЕСТЕРДІ КОМПЬЮТЕРЛІК МОДЕЛЬДЕУ - Denisova, N.F.; Starostenkov, M.D.; Skakov, M.K. (Хабаршы. Физика сериясы, 2008)
Матрицалық никельде алюминий нанобөлшектерін өздігінен таратылу үрдістерін үлгілеу өткізілді. Берілген жұмыс екі өлшемді кристалдағы жоғары температуралы синтездің өздігінен таратылу үрдісін молекулалық динамика әдісімен зерттеуге арналған. Матрицалық кристалл ретінде таза NI алынған. Блок орталығында әртүрлі өлшемдегі идеалды симметриялы алтыбұрышты формалы NI нанобөлшектері орналасады. Компьютерінің эксперимент нәтижесінде қайта құру процесінің басталғандағы температурасының A1 бөлшегінің өлшемдеріне тәуелділігі анықталды.