АЙНЫМАЛЫ МАССАЛЫ ХИЛЛ ЖУЫҚТАУЫНДАҒЫ ҮШ ДЕНЕНІҢ ШЕКТЕУЛІ ЕСЕБІНДЕГІ МАССАЛАРДЫҢ ӨЗГЕРУ ЗАҢДЫЛЫҚТАРЫ - Abayev, M.T. (Хабаршы. Физика сериясы, 2008)
Хилл жуықтауындағы массалары айнымалы үш дененің шектеулі есебінде массалардың өзгеру заңдылығы қарастырылған. Активті гравитациялаушы денелердің массалары уақыт бойынша әртүрлі қарқында изотропты өзгергендегі, массалар өзгерісінің тоғыз заңдылығы табылған.