КӨМІРТЕК НАНОСТРУКТУРАНЫҢ ДЕФЕКТЕЛЕРІН КОМПЬЮТЕРМЕН МОДЕЛЬДЕУ - Ilyin, A.M.; Nemkaeva, R.R.; Ospanova, M.U.; Kim, M.I.; Dokuchaeva, O.G. (Хабаршы. Физика сериясы, 2008)
Берілген жұмыста графеннің көміртекті наноқұрылымындағы радияциялық ақауларды модельдеу және зерттеулердің компьютерлік нәтижелер келтірілген. Кванттық химиялық әдістердің көмегімен вакансия аймағындағы құрылымның релаксациясының есептеулері жүргізілген және релаксацияның ақау энергетикасына әсері бағаланған болатын. Графен жазықтығымен ұрылған көміртек атомының адсорбциясы нәтижесінде пайда болған үш өлшемді ақаудың байланыс энергиясы анықталып, тұрақты конфигурациясы табылған болатын.