Наноқұрылымдарда нейтрондардың резонансты шашырауы - Такибаев, Н.Ж.; Курмангалиева, В.О.; Жумабекова, В.Н. (Хабаршы. Физика сериясы, 2008)
Нейтрондардың наноқұрылымдарда резонансты шашырау есебі  дәл анықталатын екі фиксирленген ауыр ядролар жүйесінде нейтрондардың шашырау моделінде қарастырылған.  Бұл атом ядроларының монокристалдарда немесе наноқұрылымдарда шашырауында болуы мүмкін. Шашырау жүйесі ретінде уран ядросы қарастырылған.