ЖОО студенттерінің техникалық құзыреттіліктерін қалыптастырудың дидактикалық шарттары - Nauryzbayeva, G.K.; Gabdullina, G.L.; Rystygulova , V.B. (Хабаршы. Физика сериясы, 2023)
Бұл жұмыста студенттердің болашақта кәсіби тапсырмаларды орындау процесінде аса қажетті және маңызды болып табылатын техникалық құзыреттерін қалыптастыру мақсатында «Электр энергетикасы» білім беру бағдарламасының студенттеріне физика пәнінен кәсіби-бағытталған оқытуды (КБО) ұйымдастыру мәселесі қарастырылған. Мақалада жоғары оқу орындар студенттерінің техникалық құзіреттілігін қалыптастыру мен дамытудың дидактикалық шарттары, электроэнергетикаға баса назар аудара отырып физика тақырыбына кәсіби бағытталған дәріс үлгісі, техникалық мазмұндағы студенттің өзіндік жұмысына арналған тапсырмалар берілген. Дәріс материалын бекіту үшін қажетті механика бөлімінің қарастырылған тақырыбы бойынша таңдалған зертханалық жұмыстар көрсетілген. Студенттің ғылыми-зерттеу жұмысын ұйымдастыруға – студенттерді тиімді, мазмұнды, ең бастысы – студенттің кәсіби бағытталған ғылыми-зерттеу жұмысына баулуға ерекше көңіл бөлінеді. Физикадан КБО ұйымдастырудың тиімділігі көрсетілген.