Волновые функции относительного движения и спектроскопические факторы в канале 5He dt d. 5He dt d каналдағы толқындық функциялар және спектроскопиялық факторлар - Afanasyeva, N. V.; Burkova, N. A.; Zhaksybekova, K. A.; Kosanov, I. A. (Recent Contributions to Physics, 2013)
В рамках двухтельной t-модели ядра 7 Li методом проектирования в динамической потенциальной кластерной модели построены волновые функции относительного движения в канале 5He+d. При этом в расчетах учитывалась dt -конфигурации ядра 5 He. Приведены графики полученных функций относительного движения при различных значениях осцилляторного параметра α-частицы. Функции относительного d5 He-движения в S-волне, полученные в настоящей работе в рамках dt - конфигурации ядра 5 He, являются безузловыми, в отличие от функций, полученных ранее в рамках n -представления ядра 5 He. С полученными волновыми функциями проведен аналитический расчет спектроскопических Sd-факторов отделения дейтронов из ядра 7 Li. Проведен сравнительный анализ спектроскопических Sd-факторов, полученных в настоящей работе в рамках dt - конфигурации ядра 5 He, с соответствующими спектроскопическим факторами, рассчитанными ранее в рамках n -конфигурации этого ядра. 7 Li ядросының екібөлшектік t-моделі шеңберінде проектілеу әдісімен динамикалық потенциалдық кластерлік моделінде d5 He каналының салыстырмалы қозғалысының толқындық функциялары құрылды. Есептеулер кезінде 5 He ядросының dt -конфигурациясы есепке алынды. Α-бөлшектің осцилляторлық параметрінің әртүрлі мәндері үшін алынған салыстырмалы қозғалыс функцияларының графиктері келтірілген. Осы жұмыста 5 He ядросының dt -конфигурация шеңберінде S-толқынында салыстырмалы d5 He-қозғалысының функциялары түйінсіз болып табылады, 5 He ядросының n -көрінісі шеңберінде бұрында алынған функцияларымен салыстырғанда. Осы алынған толқындық функцияларын қолданып 7 Li ядросынан дейтрондарды бөліп алу спектроскопиялық Sd-факторларының аналитикалық есептеулері өткізілді. 5 He ядросының dt -конфигурациясы шеңберінде спектроскопиялық Sd-факторларының осы ядроның n -конфигурациясы шеңберінде бұрында есептелген сәйкесті спектроскопиялық факторларымен салыстырмалы талдауы өткізілді