СИНХРОНИЗАЦИЯ В АНСАМБЛЕ ГЛОБАЛЬНО НЕЛИНЕЙНО СВЯЗАННЫХ РАДИОТЕХНИЧЕСКИХ ГЕНЕРАТОРОВ. АУҚЫМДЫ БЕЙСЫЗЫҚ БАЙЛАНЫСҚАН РАДИОТЕХНИКАЛЫҚ ГЕНЕРАТОРЛАР АНСАМБЛІНДЕГІ СИНХРОНИЗАЦИЯ - Zhanabaev, Z. Zh.; Rosenblum, M. G.; Temirbayev, A. A.; Tarasov, S. B.; Almasbekov, N. E. (Recent Contributions to Physics, 2011)
В работе представлены результаты экспериментального исследования синхронизации 20 - ти глобально нелинейно связанных радиотехнических колебательных элементов. Приведены примеры, демонстрирующие сложную квазипериодическую динамику, зависимость среднего поля от различных режимов синхронизации. Берілген жұмыста ауқымды бейсызық байланысқан 20 радиотехникалық тербелмелі элементтер жиынындағы синхронизация құбылысын физикалық экспериментте зерттеу барысында алынған нəтижелер көрсетілген. Олардың күрделі квазипериодтық динамикасын көрсететін мысалдар келтірілген, сондай-ақ, ортақ өрістің əртүрлі синхрондық режимдерге тəуелділігі көрсетілген.