ОПРЕДЕЛЕНИЕ МАГНИТНОГО ПОЛЯ И СКОРОСТИ ПОТОКА В КОАКСИАЛЬНОМ УСКОРИТЕЛЕ. ИМУЛЬСТІ КОАКСИАЛДЫ ҮДЕТКІШТЕГІ МАГНИТ ӨРІСІН ЖӘНЕ ПЛАЗМА АҒЫНЫНЫҢ ЖЫЛДАМДЫҒЫН ТАБУ - Zhukeshov, A. M. (Recent Contributions to Physics, 2017)
Методом магнитных зондов исследовано распределение магнитного поля в ускорителе КПУ. Обнаружено наличие ВЧ колебаний тока в плазме. Установлено, что магнитное поле движется по направлению к срезу электродов. Показано что скорость потока практически не зависит от начального давления газа в камере ускорителя. Магнит зондтар әдістемесімен КПУ үдеткіштегі магнит өрісінің таралымы зерттелген. Плазмадағы токтың ЖЖ тербелістері табылған. Магнит өрісі электродтардың шетіне қарай жылжып бара жатқаны анықталған. Ағынның жылдамдығы камерадағы газдың бастапқы қысымына тәуелсіз екені көрсетілген.