РАССЕЯНИЕ + 6 α Li В РАМКАХ ТРЕХЧАСТИЧНОЙ МОДЕЛИ. ҮШ БӨЛШЕКТІК МОДЕЛІ ШЕҢБЕРІНДЕГІ + 6 α Li ШАШЫРАУЫ - Kabatayeva, R. S.; Zhusupov, M. A.; Kukulin, V. I.; Rubtsova О. А. (Recent Contributions to Physics, 2011)
В настоящей работе рассматривается рассеяние α-частиц на слабосвязанном кластерном ядре 6 Li в рамках трехкластерной α+(α+d) модели. α-d состояния континуума проецируются на конечный базис стационарных волновых пакетов, что позволяет свести полную задачу трех тел к задаче на связанные каналы. Приводятся результаты расчетов дифференциальных сечений упругого α6Li-рассеяния в рамках трехчастичной модели и сравнение с результатами других авторов. Бұл жұмыста үш кластерлік α+ α+ ( ) d моделі шеңберінде 6Li əлсіз байланысқан кластерлік ядросында α -бөлшектердің шашырауы қарастырылды. Континуумның α − d күйлері стационарлық толқындық пакеттердің шекті базисіне беріледі, бұл жағдай толық үш дене мəселесін байланысқан каналдар мəселесіне алып келеді. Үш бөлшектік моделі шеңберінде 6 α Li серпінді шашырауының дифференциалдық қималарының есептеу нəтижелері жəне басқа авторлардың нəтижелерімен салыстырулары келтірілген.