ЭНТРОПИЙНО-МЕТРИЧЕСКИЕ ДИАГРАММЫ АСТРОФИЗИЧЕСКИХ ОБЪЕКТОВ. АСТРОФИЗИКАЛЫҚ ОБЪЕКТТЕРДІҢ ЭНТРОПИЯЛЫ-МЕТРИКАЛЫҚ ДИАГРАММАЛАРЫ - ZHANABAEV, Z. Zh.; ALIMGAZINOVA, N. Sh.; BEISEBAYEVA, A. S.; NAURZBAYEVA, A. ZH. (Recent Contributions to Physics, 2009)
Определены информационно-энтропийные и обобщенные метрические характеристики сигналов радиоизлучения Солнца и переменных звезд. Показано, что предлагаемый новый метод позволяет количественно классифицировать различные типы астрофизических сигналов. Күннің радиосәулеленуі мен айнымалы жұлдыздар сигналдарының информациялы-энтропиялық және жалпылама метрикалық сипаттамалары анықталған. Ұсынылған жаңа әдіс әр түрлі астрофизикалық сигналдарды сандық түрде топтастыруға мүмкіндік беретіні көрсетілген.