ОЦЕНКА ТЕРМОДИНАМИЧЕСКИХ УСЛОВИЙ ПРИ ВОЗДЕЙСТВИИ ВТИПП НА ПОВЕРХНОСТЬ ЖЕЛЕЗА. ЖТИПА ӘСЕРІНДЕ ТЕМІРДІҢ БЕТІНДЕГІ ТЕРМОДИНАМИКАЛЫҚ ЖАҒДАЙДЫ БАҒАЛАУ - Zhukeshov, A. M.; Amrenova, A. U.; Konurbaeva, B. S. (Recent Contributions to Physics, 2009)
Проведена оценка температурного градиента и глубины плавления поверхности сплавов на основе железа при воздействии высокотемпературных импульсных плазменных потоков и сравнение с экспериментальными результатами. Показано, что в результате воздействия плазмы глубина модифицированного слоя составляет порядка 10 мкм, сделана оценка характерного размера микроструктуры. Жҧмыста темір негізіндегі қортпаларға жоғары температуралы импульсті плазма ағындарының әсерінен пайда болатын беткі қабатының температуралық градиенті мен балқу тереңдігі бағаланып, эксперименттік нәтижелермен салыстырылған. Плазманың әсерінен модификациаланған қабаттың тереңдігі шамамен 10 мкм болатыны кӛрсетіліп, микроқҧрылымның сипаттаушы ӛлшемі бағаланған.