Волновые функции относительного движения и спектроскопические факторы в канале 5He{ } dt d. 5He{ } dt d каналдағы толқындық функциялар және спектроскопиялық факторлар - Afanasyeva, N. V.; Burkova, N. A.; Zhaksybekova, K. A.; Kosanov, I. A. (Recent Contributions to Physics, 2013)
В рамках двухтельной t-модели ядра 7 Li методом проектирования в динамической потенциальной кластерной модели построены волновые функции относительного движения в канале 5He+d. Приэтом в расчетах учитывалась { } dt -конфигурации ядра 5He. Приведены графики полученных функций относительного движения при различных значениях осцилляторного параметра α-частицы. Функции относительного d5 He-движения в S-волне, полученные в настоящей работе в рамках { } dt - конфигурации ядра 5 He, являются безузловыми, в отличие от функций, полученных ранее в рамках { }n -представления ядра 5 He. С полученными волновыми функциями проведен аналитический расчет спектроскопических Sd-факторов отделения дейтронов из ядра 7Li. Проведен сравнительный анализ спектроскопических Sd-факторов, полученных в настоящей работе в рамках { } dt -конфигурации ядра 5 He, с соответствующими спектроскопическим факторами, рассчитанными ранее в рамках { }n -конфигурации этого ядра. 7Li ядросының екібөлшектік t-моделі шеңберінде проектілеу әдісімен динамикалық потенциалдықкластерлік моделінде d5He каналының салыстырмалы қозғалысының толқындық функцияларықұрылды. Есептеулер кезінде 5He ядросының { } dt -конфигурациясы есепке алынды. Α-бөлшектіңосцилляторлық параметрінің әртүрлі мәндері үшін алынған салыстырмалы қозғалысфункцияларының графиктері келтірілген. Осы жұмыста 5He ядросының { } dt -конфигурацияшеңберінде S-толқынында салыстырмалы d5He-қозғалысының функциялары түйінсіз болыптабылады, 5He ядросының { }n -көрінісі шеңберінде бұрында алынған функцияларыменсалыстырғанда. Осы алынған толқындық функцияларын қолданып 7Li ядросынан дейтрондардыбөліп алу спектроскопиялық Sd-факторларының аналитикалық есептеулері өткізілді. 5Heядросының { } dt -конфигурациясы шеңберінде спектроскопиялық Sd-факторларының осы ядроның{ }n -конфигурациясы шеңберінде бұрында есептелген сәйкесті спектроскопиялықфакторларымен салыстырмалы талдауы өткізілді
Keywords: метод проектирования; волновая функция относительного движения; кластер; спектроскопический S-фактор; кластерная модель; проектілеу тәсілі; салыстырмалы қозғалысының толқындық функция; спектроскопиялық S -фактор; кластерлі тәсілі.