КРИТИЧЕСКАЯ СТАТИСТИКА УРОВНЕЙ ЭНЕРГИИ В НЕУПОРЯДОЧЕННЫХ СИСТЕМАХ: II. УНИТАРНЫЙ КЛАСС СИММЕТРИИ.РЕТТЕЛМЕГЕН ЖҮЙЕЛЕРДЕГІ ЭНЕРГИЯ ДЕҢГЕЙЛЕРІНІҢ КРИТИКАЛЫҚ СТАТИСТИКАСЫ: II. СИММЕТРИЯНЫҢ УНИТАРЛЫҚ КЛАСЫ - Zharekeshev, I. Kh. (Recent Contributions to Physics, 2017)
В присутствии магнитного поля изучены статистические свойства дискретных уровней электронных состояний вблизи перехода Андерсона. Для трехмерных неупорядоченных нанокластеров показано, что критическая унитарная статистика отличается от критической ортогональной статистики. Магниттік өрістің қатысуымен дискреттік деңгейлердің Андерсонға ауысу маңайындағы электрондық жағдайларының статистикалық қасиеттері зерттелген. Үшөлшемді реттелмеген нанокластерлерде, критикалық унитарлық статистиканың критикалық ортогоналдық статистикадан айырмашылығы айқындалған.
Keywords: дискретныe уровни; нанокластер