ИЗУЧЕНИЕ НАНОКРИСТАЛЛИЧЕСКОГО СУЛЬФИДА ЦИНКА, ПОЛУЧЕННОГО ГИДРОТЕРМАЛЬНЫМ МЕТОДОМ. ГИДРОТЕРМАЛДЫ ƏДІСПЕН АЛЫНҒАН НАНОКРИСТАЛДЫ ЦИНК СУЛЬФИДІН ЗЕРТТЕУ - Abdullin, H. A.; Podrezova, L. V.; Bakranov, N. B.; Ermolaev, V. N.; Kudaibergenov, S. E.; Kumekov, S. E.; Seitov, A. S. (Вестник. Серия физическая, 2018)
Развита методика получения наночастиц сульфида цинка гидротермальным способом из водных растворов прекурсоров как в объеме, так и на подложках виде тонких пленок ZnS. Прекусордың су ерітіндісінен гидротермальді əдіспен ұнтақ ретінде жəне ZnS жұқа қабықшалары түрінде цинк сульфидінің нанобөлшектерін алу əдістері дамыған.
Keywords: наночастицa сульфида