МЕТОДЫ КОММЕРЦИАЛИЗАЦИИ ПРОЕКТОВ В ОБЛАСТИ НАНОТЕХНОЛОГИЙ. НАНОТЕХНОЛОГИЯ САЛАСЫНДА ЖОБАЛАРДЫ КОММЕРЦИАЛИЗАЦИЯЛАНДЫРУ ТƏСІЛДЕРІ - Myrzakhmet, M. K.; Akhmet, S. T.; Myrzakhmet, Z. K. (Recent Contributions to Physics, 2009)
Актуальность применения нанотехнологий во многих сферах очевидна. Наноразработки ведутся практически во всех странах мира, поскольку применение наноматериалов способно изменить свойства традиционных продуктов, а значит, сделать товар более конкурентноспособным. Жеке капиталды жобаларды ең тəуекел кезеңде біріге қаржыландыру мемлекеттің басты құралы болуы керек. Инновациялық іс əрекеттегі принципиалдық шақ ол 10 жылға дейінгі мерзімге несие беру болып табылады. Ұлттық университеттерде жоғары сынатты басқарушы кадрлардыдайындайтын бизнес мектептерді ашу арқылы өнеркəсіпке жаңашыл концепциялар ендіре алатын белсенді басқарушыларды даярлау жүйесіне өтуге мүмкіншілік жасалады. Жоғары оқу орындарында студенттердің қатысуымен «Инновациялық менеджмент» атты іскерлік ойындар ұйымдастыру тəсілдерін уағыздау қажет.
Keywords: нанотехнологии