ДИЭЛЕКТРИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА ПЛОТНЫХ КУЛОНОВСКИХ СИСТЕМ. ТЫҒЫЗ КУЛОНДЫҚ ЖҮЕНІҢ ДИЭЛЕКТРЛІК ҚАСИЕТТЕРІ - Arkhipov, Yu. V.; Askaruly, A.; Ashikbaeva, A. B.; Davletov, A. E.; Tkachenko, I. M. (Recent Contributions to Physics, 2009)
Показана возможность вычисления функции локальных полей, описывающей влияние короткодействия в приближении хаотических фаз, в рамках метода моментов для однокомпонентной плазмы (ОКП), без дополнительных условий. Численно и аналитически проанализированы дисперсия плазменных волн и декремент затухания. Хаостық фазалар жуықтауындағы идеал еместіктің əсерін түзетуді ескеретін, локальді өрісфункциясы бір компонентті плазма үшін моменттер əдісі аясында, қосымша шарттардың енгізуінсіз есептелінді. Сандық жəне аналитикалық түрде плазмалық толқындарының өшуінің декременті мен дисперсиясы талданып тексерілген.
Keywords: однокомпонентной плазмы (ОКП); бір компонентті плазма